Thursday, December 8, 2011

Snow Fungus/ 雪耳

My snack for the moment. I missed eating snow fungus. It is also called white fungus, silver tree ear fungus, or bok di (in Hokkien). A few days ago, bought a pack of dried white fungus. It has a bland taste so whatever you mix with it, that will be the flavor of the soup/drink. When cooked, it is jelly-like and I hate to say it but it is a bit slimy. We normally eat it with dissolved rock sugar. I didn't want to buy rock sugar because it means buying it in bulk and eating it on our own. Since I had something sweet in powdered form on hand, I opted to stir it in. Last time, mixed in honey and it tasted great, too.
Easy and delicious snack. It is also healthy by itself. Snow fungus contains collagen that is good for the skin. When we have cough/phlegm and are "diet", then we eat it, too. Don't worry if you have the feeling that you have to go to the bathroom more often due to it. It cleanses your colon :)

Ingredients
Dried white fungus
Water
Rock sugar/honey to taste

1. Soak dried white fungus in water for about 15 minutes. It will "bloom" during this time.
2. Cut out the hard part (usually dark part) and discard.
3. Use fingers and make the fungus smaller (like trying to mince pork meat).
4. Wash white fungus thoroughly.
4. Soak them with fresh water and boil for about 30 minutes. (I use my magic cooker so I boil for 5 minutes and leave it overnight)
5. Add water/rock sugar/honey to taste. Serve warm or cold.
Snow fungus

Dried snow fungus

Soaked and cleaned ---- Bloomed version

Ready to eat
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Weiße Pilze / Weißmorcheln


Zur Zeit sind Weißmorchelngetränk mein Lieblingssnack. Ich habe es sehr lange nicht mehr gegessen. Es klingt komisch für anders bestimmt aber naja, ist es ein Gewöhnheitssache. Auf den PH haben wir es auch als Snack gegessen. Haben Sie schon mal richtig gehört, dass man Vögelsnest isst. Es ist sehr teuer aber sehr lecker. Weil es sehr teuer ist, eine Alternative ist diese Weißmorcheln. Ok, lass mich erinnern, wann oder wieso wir das essen. Die sind gut u.a. für die Lungen, Schleim, Husten, Haut. 
Weißmörcheln haben fast kein Geschmack. Es nimmt das Geschmack der Suppe/des Wasseranteil. Die Struktur nach Einweichen/Kochen ist wie Gelatin oder Schwamm. Nach Kochen, ist es ein bisschen schleimig. Essen oder trinken wir es normalerweise mit Kandiszucker (White rock sugar). Man kann sogar fertige Mischung aus Weißmorcheln, Wasser, und Kandiszucker kaufen. Diese Fertigprodukten kommen normalerweise aus Taiwan oder China. Also nur Dosen öffnen und trinken. Ahh......schmeck auch sehr wenn es kalt ist, besonder in einem heißen Tag. Ein Durstlöscher.


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